semoor vlees


2 uien, gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 cm verse gember in plakjes
een winterwortel, in plakjes
stukjes citroenschil + sap
2 el sambal badjak
een flinke scheut zoete ketjap (manis)
een flinke scheut zoute ketjap (asin)
een scheutje water
olie (b.v.arachide)
vlees in stukken gesneden
spekblokjes
een braadpan met dikke bodem

doe een scheut olie in de warme pan

braad allereerst het vlees aan

doe het spek erbij en braad aan

als dat is gebeurd, haal dan vlees en spek uit de pan

zet het vuur iets lager en smoor de uien

voeg de knoflook toe

voeg de plakjes wortel toe

doe vervolgens de plakjes gember erbij

Blus af met een scheutje wijn (wit of rood).

doe het vlees en het spek terug in de pan

doe 2 eetlepels ketjap in de pan

voeg de beide ketjaps toe

voeg eventueel een schepje palmsuiker of goelah djawa toe en laat alles 2 uur sudderen;

proef altijd tussendoor en voeg eventueel een scheutje water toe;

Ingrediënten

Bereidingswijze